Login

MC Pester (NL)

Artist

Wie is MC Pester?
MC Pester is de artiestennaam van Ruben La Cruz. Ik ben geboren op Curaçao 1954 en kom uit een muzikale en kunstzinnige familie. Ik ben midden jaren zeventig naar Den Haag gekomen om mezelf verder te ontwikkelen. In 1979 en 1980 werd ik Nederlands bokskampioen en in 1986 heb ik mijn diploma gehaald aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Maar ik ben daarnaast ook altijd actief gebleven in de muziek, onder andere met de Stressbreakers en als MC Pester en de Dweilers.
Eind jaren tachtig begin negentig heb ik samen met DJ Moortje, die de Dancehall muziek introduceerde in onder andere de Haagse nachtclub Volcano, het nieuwe sub genre ‘Bobbeling’ of ‘Bubbling’ uitgevonden. Sinds die tijd heeft het een enorme invloed gehad niet alleen in de Nederlandse, maar ook internationale Dance scene.
Naast Moortje was ik ook bij andere Dj’s in die tijd de MC die de mensen tijdens de bobbeling avonden animeerde, waarbij de bobbeling dans een belangrijke rol speelde. Op die muziek rapte ik teksten om de DJ en het publiek aan te moedigen, geïnspireerd door de sfeer en gebeurtenissen van die avond, maar vooral ook ingegeven door de maatschappelijke en politieke situatie van dat moment. De act ontwikkelde zich bijna tot een soort stand up comedy. Ik kon de mensen ook flink pesten met mijn teksten, vandaar de naam MC Pester.

Read more

Related Artists & Speakers