Login
Vacature

Freelance Arts & Culture Program Coordinator

Periode: Start April 2023
Werkweek: 24 - 32 uur


Stichting Amsterdam Dance Event (ADE) is de belangrijkste conferentie voor elektronische muziek en ’s werelds grootste clubfestival. Het evenement vindt plaats in oktober en trekt jaarlijks meer dan 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Amsterdam is daarmee vijf dagen lang het middelpunt van de mondiale elektronische muziekindustrie.

Het programma:
ADE’s Arts & Culture programma is een cross-cultureel verdiepingsprogramma voor haar festival- en conferentiebezoekers, maar ook vooral voor Amsterdamse en Nederlandse bezoekers met een interesse in elektronische muziek, nacht-en clubcultuur. Het vindt verspreid over de stad plaats en heeft aandacht voor alle aspecten van de dancecultuur, zoals bijzondere kunstwerken, tentoonstellingen, muziekdocumentaires en unieke performances.

Het culturele programma wordt opgezet in samenwerking met culturele partners in de stad waarbij ADE een sterke rol aanneemt als aanjager of initiator, om zo verbindingen te leggen tussen makers (die komen uit-of zich laten inspireren door nachtcultuur), de bestaande culturele infrastructuur en bijzondere andere partners.

De functie:
We zoeken een enthousiaste coördinator die het Arts & Culture programma zowel op een curerende als programmerende manier gaat neerzetten. Deel van het programma wordt proactief door jou opgepakt waar je, samen met het ADE team, de belangrijkste thema’s voor 2023 bepaalt en deze bij culturele partners uit zal zetten. Tegelijkertijd ben je hét aanspreekpunt voor de verschillende initiatieven die zich graag bij ADE willen aansluiten; je leidt hun aanmelding in de juiste banen en zorgt ervoor dat het programma significante waarde toevoegt aan het totaalprogramma.

De functie omvat de volgende volgende taken en/of werkzaamheden:

+ Zelfstandig initiëren en coördineren van het ADE’s Arts & Culture track
+ Bewaken van het programma’s kernwaarden en doelstellingen
+ Aanspreekpunt voor alle (toekomstige) culturele partners
+ Volledig oppakken van de bijbehorende organisatorische planning (timelines, overeenkomsten, briefings, communicatie, etc)
+ Faciliteren van een gestructureerde financiële werkomgeving; bijhouden van budget en verantwoorden uitgaven aan subsidies.

Jouw profiel:
+ 2+ jaar ervaring in culturele projectmanagement en/of coördinatie;
+ Zelfstandig, oog voor detail en probleemoplossend;
+ Vermogen om projecten van begin tot eind tijdig en gestructureerd te coördineren;
+ Effectieve interpersoonlijke en communicatie skills (voor zowel externe partners als intern met het ADE team);
+ Goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels;
+ Ruimdenkend, nieuwsgierig, inclusief en toekomstgerichte mentaliteit;
+ Affiniteit en kennis van de kunst & cultuursector (elektronische muziek of nachtcultuur is een pré).

Wij bieden:
+ Een gevarieerde opdracht binnen een enthousiast en creatief team dat varieert van 10 tot 35 medewerkers;
+ Een looptijd van zo’n 8 maanden, beginnend met 12 uur per week dat opbouwt naar 40 uur in de drukste periode;
+ Een dynamische en inspirerende werkplek waar jezelf zijn wordt aangemoedigd;
+De mogelijkheid te werken op ons gezellige kantoor in Amsterdam of (deels) remote.

Nachtcultuur en dance zijn ontstaan vanuit de behoefte aan vrijheid voor groepen die zich niet vertegenwoordigd voel(d)en in de mainstream cultuur. Inclusiviteit zit in het DNA. ADE streeft naar diversiteit in haar team, partners, programma en publiek.


Enthousiast geworden?
Reageer voor 31 maart via onderstaand formulier.


Mocht je nog vragen hebben over de vacature kun je contact met ons opnemen via work@amsterdam-dance-event.nl of bellen naar 020-2470707 (vraag naar Kavita Rienties).

Shape CopyCreated with Sketch.